НОВИНИ

Опасно горещо време в понеделник

bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 09.06.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Горещините стават все по-трудно поносими - тази сутрин температурите бяха от 13° в Казанлък и 15° в София до 20 - 21° на морския бряг. А и днес за пореден ден под 30° ще бъде само по Черноморието. Максималните температури в останалите райони ще са между 31° и 36°. Ще бъде слънчево, с краткотрайни валежи и гръмотевици само на отделни места в планините. Ще духа слаб до умерен южен вятър.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо. Сутрешните температури утре ще са от 17° до 22°. Дневните още ще се повишат и ще достигнат опасни стойности, по-близки до 40-градусовата психологическа граница. Обявено е предупреждение - жълт код.

В повечето райони след обяд ще бъде между 33° и 38°, на места в Горнотракийската низина - дори по-горещо. Ще се задържи слънчево, със слаб до умерен южен вятър.

И по Черноморието ще бъде слънчево, ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е около 23 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините също ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще бъде ветровито с умерен, по високите и открити части – временно силен югозападен вятър.

Горещо, слънчево и почти тихо ще бъде и във вторник. В сряда след обяд на места ще превали и прегърми, а северозападните райони температурите временно ще се понижат с 4 - 5°. В четвъртък валежи, на места интензивни и значителни по количество, ще има в повече райони от страната, има и условия за градушки. Ще започне захлаждане, което ще продължи и в петък, когато дневните температури в повечето райони ще са вече под 30°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев: Гласувам за това да не надделее злото у нас
Асен Василев: Гласувам за това да не надделее злото у нас
Георги Иванов пред БНТ: Нашата цел е да спечелим Лигата на нациите (ВИДЕО)
Георги Иванов пред БНТ: Нашата цел е да спечелим Лигата на нациите (ВИДЕО)