НОВИНИ

Опасно ветровито и необичайно топло утре

bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 30.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Ветровито и топло за сезона време днес с максимални температури в много райони от страната над 20°. През следващото денонощие вятърът ще продължи да се усилва.

Предупреждение за силен и бурен южен вятър е в сила вече в цялата страна, а в 7 области е обявен оранжев код, за пориви около и над 100 км/ч. С мощния пренос на по-топъл въздух от югозапад ще се повишава и концентрацията на сахарски прах във въздуха, а валежите ще бъдат оцветени.

Температурите рано сутринта ще са по-високи, в сравнение с днес, между 8 - 13°. В София след минимална температура 4° тази сутрин, утре се очаква около 8°.

Облачността ще е разкъсана и главно в планинските райони ще превалява дъжд. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 19° и 24°, но в районите на север от планините са възможни и по-високи стойности.

Лоши условия в планините утре. Ще духа бурен и ураганен вятър от юг-югозапад. Ще има значителна облачност, на места с превалявания. Поради високите температури почти навсякъде ще вали дъжд, само по най-високите върхове - сняг.

Значителни валежи от дъжд се очакват утре в Словения, на места в Хърватия, Черна гора и Албания. Причината средиземноморски циклон, в чиято предна част към Балканите ще се пренася по-топъл въздух, а в източната половина от полуострова ще бъде и много ветровито.

У нас до събота времето ще се задържи по-топло от обичайното, но след това от северозапад ще започне да нахлува по-студен въздух и в неделя температурите бързо и рязко ще се понижат. Ще има валежи от дъжд, в планините - от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Легендата в алпинизма Антоан льо Менестрел пред БНТ: Рискът за мен е жизненоважен, опасността е смъртоносна!
Легендата в алпинизма Антоан льо Менестрел пред БНТ: Рискът за мен е жизненоважен, опасността е смъртоносна!
Простреляха криминално проявен мъж в Гълъбово
Простреляха криминално проявен мъж в Гълъбово