НОВИНИ

Разпитаха кмета на Стамболийски

bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 30.03.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който е и областен координатор на ГЕРБ Пловдив, беше близо 2 часа и половина на разпит в икономическа полиция.

Според МВР той е извикан да даде показания по полицейска проверка за случай от ноември миналата година, когато по време на предизборната кампания симпатизанти на ГЕРБ застанаха пред магазин в Ново село, за да не допуснат полицаите да връчат протокол на собственика, че няма да провежда политическа агитация.

Според Мараджиев хората тогава са реагирали спонтанно и не са били организирани, а разпитите, които се провеждат сега, са за сплашване.

Самият той е подал сигнал срещу действията на икономическа полиция до главния прокурор. От полицията в Пловдив днес уточниха, че Георги Мараджиев е разпитван не като политическо лице, а като гражданин.

"Включен е целият апарат на полицията с цел опорочаване на такива кметове като мен и като областни координатори и обезсилване на политическата партия. По някакъв начин трябва да бъда отстранен, за да спрат тези победи в Пловдив област на ГЕРБ, това е целта на цялото занятие. В момента аз така ги намирам нещата, единственото нещо е да покажем силата на МВР и по този начин страхът в хората да продължава да нараства", заяви Георги Мараджиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Референдумът в Обзор: "За" и "против" отделянето
Референдумът в Обзор: "За" и "против" отделянето
Георги Вангелов с бронз от Европейското по борба
Георги Вангелов с бронз от Европейското по борба