НОВИНИ

Опасно ветровито време днес и утре

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 02.02.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Акцентът днес е върху силният северозападен вятър. Поривите му в областите в жълт цвят ще достигат до около 90 км/ч. Максималните температури ще бъдат по-високи от типичните за началото на февруари, между 7° и 12°, но в следобедните часове ще завали дъжд, в западните райони от страната, който вечерта на много места ще премине в сняг.

През нощта на места ще има превалявания, предимно от сняг, по-значителни в планинските райони на Югозападна България, но вятърът ще отслабне. Минималните температури утре ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните - между 5° и 9°, в София - около 4°.

В сутрешните часове все още на отделни места, главно в планинските райони, ще има превалява сняг, но през деня ще бъде с променлива облачност. След временно отслабване тази нощ, вятърът от северозапад отново ще се усили и в областите с код жълто поривите ще надхвърлят 70 км/ч.

В планините облачността ще е променлива, а сняг ще превалява главно в сутрешните часове. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максимални температури в курортите - от минус 7° на Алеко до минус 2° в Боровец.

През нощта срещу събота валежи, предимно от сняг, ще обхванат по-голямата част от страната. Ще продължи да вали и в събота, по-интензивно в Северна България и в планините, където ще има условия за виелици и навявания.

В неделя валежите ще отслабват, но температурите рязко и съществено ще се понижат и през следващите дори и максималните в почти цялата страна ще бъдат отрицателни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама полицаи, обвинени за подкуп, бяха освободени под домашен арест
Двама полицаи, обвинени за подкуп, бяха освободени под домашен арест
Почина режисьорът Стефан Мушатов
Почина режисьорът Стефан Мушатов