НОВИНИ

Опасно време днес и утре

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 01.09.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Времето
Слушай новината

Захлаждане и валежи предстоят и днес, и в близките дни. Максималните температури днес ще бъдат между 25° и 33°. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове на много места ще има гръмотевична дейност и валежи, по-интензивни главно в планинските райони в Западна и Централна България.

През нощта на повече места в Западна и Централна България ще има силни гръмотевични бури и локални значителни количества.

Предупреждение за проливни валежи и гръмотевици е обявено утре вече в цялата страна. През нощта срещу събота значителни количества и силни гръмотевични бури ще има и по Черноморието, но в останалата част от страната валежите ще са в процес на спиране.

Температурите ще продължат да се понижават и максималните утре ще бъдат от 20° в северозападната част на страната до 30° в Източна България, където ще има и слънчеви часове. Ще духа умерен североизточен, в западната половина от Дунавската равнина – северозападен вятър.

И по Черноморието на много места ще има валежи с гръмотевици. По-значителни количества се очакват в края на деня и през нощта срещу събота.

Ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, а температурата на морската вода е 26°.

Лоши условия за туризъм в планините утре. Ще бъде облачно, мъгливо и с валежи, на места значителни и придружени от гръмотевици.

И към времето на Балканите. И там захлаждането ще продължи, а валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици ще има на много места, с изключение на северозападните и южните райони от полуострова.

У нас в събота ще остане хладно за сезона, но ще вали на по-малко места, а в следобедните часове и облачността ще започне да намалява.

В неделя ще има повече слънчеви часове, но след обяд на места в Западна България отново е възможно да превали. Ще започне повишение на температурите, което ще продължи и през новата седмица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите по футбол с приятелски мачове срещу Кипър и Люксембург през ноември
Националите по футбол с приятелски мачове срещу Кипър и Люксембург през ноември
Треньорът на волейболистите Николай Желязков подава оставка
Треньорът на волейболистите Николай Желязков подава оставка