НОВИНИ

Опасно време утре в цялата страна, реките и язовирите в София ще са под постоянно наблюдение

фандъкова разпореди постоянно наблюдение реките язовирите заради очакваните валежи
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:54, 03.11.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за опасно време е обявено за утре в България. В западната половина на страната се очакват значителни количества валежи, а в източната - силен вятър.

Заради неблагоприятната прогноза кметът на София Йорданка Фандъкова нареди постоянно наблюдение на речните нива, общинските язовири и почистване на дъждоприемни шахти във връзка с очакваните обилни валежи в страната утре, съобщиха от Столична община.

Ще се наблюдават нивата на реките и общинските язовирите - Мрамор, Мърчаево, Суходол 2, Иваняне 2, Обреща - 1 и 2 и Братинска.

Към момента речните нива са в норма и е осигурена нормална проводимост на водните количества, няма опасност от разливи, посочиха от общината и допълниха, че са осигурени свободни водни обеми в общинските язовири, съобщават от Столична общита.

Аварийните екипи имат готовност да реагират на сигнали и извършват обходи на терен, казаха от общината и допълват, че районите трябва да проверят състоянието на речните дерета на съответната територия. Екипите на Столичния инспекторат контролират фирмите, отговорни за почистването на улици и булеварди, както и на дъждоприемните шахти.

По програмата за ежегодно почистване на речните корита са почистени са 126 броя речни участъци, около 60 км реки. Дейностите продължават в девет броя речни участъци, извършва се и поредното почистване на всички водостоци на Южната дъга на Околовръстния път.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОК определи сравненията на Русия с Израел за неуместни
МОК определи сравненията на Русия с Израел за неуместни
УЕФА и "Амаури Груп" се обединяват при организирането на "Златната топка" от догодина
УЕФА и "Амаури Груп" се обединяват при организирането на "Златната топка" от догодина