НОВИНИ

Много ветровито време днес, задават се проливни валежи в събота

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 03.11.2023
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Силен южен вятър ще духа в почти цялата страна, особено в Източна България и на север от планините. Максималните температури съществено ще се повишат и ще бъдат между 20° и 25°, в София и Пловдив - около 19°, малко по-ниски в северозападните райони. Ще бъде слънчево, но в края на деня от запад ще започне ново увеличение на облачността и в крайните западни райони ще завали дъжд.

През нощта в източните райони и на север от Стара планина ще продължи да духа силен южен вятър. Ще вали все още главно в Западна България, но утре валежи ще обхванат цялата страна. Предупреждение за значителни количества, гръмотевични бури и условия за градушки е обявено в Западна и Централна България, а в източната половина от страната - за много силен южен вятър и там.

Максималните температури ще останат необичайно високи, до около 25 - 26°, на места и по-високи. В останалата част от страната от северозапад ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат, по-съществено в северозападните райони, където следобед ще бъдат не повече от 14 - 15°.

Ветровито време и по Черноморието и бурно вълнение на морето. След слънчевото начало на деня, в следобедните часове и там на места ще превали.

Още по-ветровито ще е утре в планините. Ще духа бурен югозападен вятър, който след обяд в ниските части временно ще се ориентира от запад-северозапад. Ще е облачно, с валежи, на места значителни и с гръмотевични бури, а по най-високите части ще вали сняг.

През нощта срещу неделя валежите навсякъде ще спрат и в неделя ще бъде слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната вятърът ще отслабне, само в Източна България и по Черноморието ще бъде умерен, от юг-югозапад. През нощта срещу понеделник ще има райони с превалявания, но през първите дни от новата седмица отново ще бъде слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдийската комисия спря правата на ВАР съдията от мача Етър - ЦСКА
Съдийската комисия спря правата на ВАР съдията от мача Етър - ЦСКА
Министър Димитър Илиев утвърди новата програма за масовия спорт - "Спортът - начин на живот"
Министър Димитър Илиев утвърди новата програма за масовия спорт - "Спортът - начин на живот"