НОВИНИ

Операция "Капан за раци" - втори ден Севастопол е под обстрел

Украйна твърди, че е убила руски генерали

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:00, 23.09.2023
Чете се за: 02:45 мин.
По света
Слушай новината

Втори ден Севастопол е под обстрел. Висши командири от руския Черноморски флот са убити при вчерашната атака срещу щаба на флота. Загинали са 9 души, сред които генерали, има и ранени. Украинската армия съобщава, че ударите са в рамките на операция "Капан за раци".

Нова атака над Севастопол

Моментът, в който украински ракети поразяват щаба на Руския Черноморски флот. Според военното командване в Киев, в ход е операция "Капан за раци". Решението кога да бъде извършен ударът не е случайно - по данни на украинското разузнаване, в сградата тече заседание на висшето командване на флота.

Според украинската страна са загинали няколко души, сред които и високопоставени генерали. По непотвърдена информация е убит адмирал Виктор Соколов - командир на руския флот, ръководил десетки операции, включително обстрел на цивилни. Към момента единственият коментар от Москва е, че един човек е в неизвестност след удара.

Рано тази сутрин назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развозжаев написа в Телеграм, че градът отново е под обстрел. Хората бяха призовани да потърсят убежище.

"Моля всички, които опитват да сеят паника, да спрат да го правят, защото именно това искат нашите врагове. Още преди година сме подготвили бомбоубежищата, но тогава ситуацията беше спокойна. Сега вече реалността ни застигна. Невъзможно е да предвидим всичко. Призовавам ви да се снабдите с вода и продукти от първа необходимост. И най-вече - да не се доверявате на фалшива информация", заяви Михаил Развозжаев, губернатор на Севастопол.

За кратко част от града беше отцепена заради паднали отломки от ракети. Според местните власти, към момента ситуацията в Севастопол е спокойна.

Началникът на украинското разузнаване Кирило Буданов заяви по-рано днес, че Киев ще продължава с честите атаки срещу Крим, а крайната цел е Украйна да си върне анексираните територии.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив (Пловдив) надви Славия и продължава с безгрешната си серия
Локомотив (Пловдив) надви Славия и продължава с безгрешната си серия
Емоционален Емил Будинов: Няма какво да говоря, болката е голяма
Емоционален Емил Будинов: Няма какво да говоря, болката е голяма