НОВИНИ

Опитен Лудогорец стартрия петия си поход в Лига Европа

bnt avatar logo
от Калоян Николов
15:50, 22.10.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Лига Европа
опитен лудогорец стартрия петия поход лига европа

Деветкратният шампион на България по футбол – ПФК Лудогорец стартира днес участието си в тазгодишното издание на груповата фаза на Лига Европа.

Жребият в Нион отреди хегемонът в българския футбол да играе в група “J”, където са отборите на австрийския ЛАСК (Линц), белгийския Антверп и един от фаворитите за спечелването на трофея Тотнъм (Лондон).

За Лудогорец това ще е пето поредно участие във втори по сила европейски клубен турнир, като във всичките си участия досега българите непременно за достигали до елиминационната фаза на Лига Европа.

Предвид натрупания опит през годините, скъпата селекция и големите амбиции, българският шампион излиза днес за задължителни три точки срещу западноевропейския си съперник.

„Зелените“ ще искат да стартират със победа и да натрупат максимален брой точки преди двата си мача с Тотнъм.

До момента в историята си Лудогорец никога не се е изправял срещу белгийски отбор в евротурнирите, докато Антверп има опит с български съперници, когато през 1989 г. отстранява Левски в 1/32-финален мач за Купата на УЕФА.

Най-големият европейски успех в историята си Антверп постига през далечната 1993 г., когато играе финал за КНК срещу Парма на „Уембли“, но го губи с 1:3.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов се срещна с помощник държавния секретар на САЩ Кларк Купър
Борисов се срещна с помощник държавния секретар на САЩ Кларк Купър
Григор Димитров срещу Милош Раонич на 1/4-финалите в Антверп
Григор Димитров срещу Милош Раонич на 1/4-финалите в Антверп