НОВИНИ

Опозицията е против ротацията

Тереза Кънчева-Василева
от Тереза Кънчева-Василева
18:04, 18.03.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Опозицията разкритикува продължаващите преговори между групите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на кабинет.

От "Възраждане" обаче смятат, че ще се разберат и все пак ще има правителство. Според БСП папката трябва да бъде върната празна и да отидем на избори 2 в 1. Лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви в свой пост, че съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков не спира да се моли на Борисов, за да останат в управлението.

Възраждане определят държанието на ПП-ДБ в последните дни като унизително. Според лидера на партията Костадин Костадинов те не желаят предварителни избори и в момента се молят на ГЕРБ да ги вземат в управлението.

"Реквиемът на един изключително вреден за България политически проект. ПП-ДБ се самоуби ритуално снощи. ПП-ДБ знаят електорално,че тяхната тежест е под 10%, те ще се сринат и не просто ще се сринат, а буквално ще имат проблем с политическото си оцеляване. Там вече започва вътрешновидова борба. Аз мисля, че ще има правителство в крайна сметка. Самият факт е, че Борисов в момента ги поглъща като боа", коментира Костадинов.

БСП призоват ГЕРБ-СДС да върнат мандата празен и предсрочните избори да се проведат заедно с вота за Европейски парламент.

"Разиграха цяла България с едни безсмислени пресконференции, на които целта беше Борисов да извие ръцете на "Продължаваме Промяната". ПП пък му се моли вечерта да не връща мандата, за да стигнем до ситуация, в която Пеевски да им каже днес какво да направят - да изчакат седем дни, да седнат и да се разберат. Разбираме, че в петък Пеевски е написал споразумението за разпределението на регулаторите, което още веднъж показва съдържанието на тази сглобка", каза Георги Свиленски, заместник-председател на БСП.

В социалните мрежи лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов определи случващото се като ирония на съдбата, защото преди 2 години самият Кирил Петков е арестувал Бойко Борисов, а сега му се моли, за да останат във властта.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нургюл Салимова направи реми в петия кръг на турнира в Исландия
Нургюл Салимова направи реми в петия кръг на турнира в Исландия
Административният съд потвърди глоба от 100 000 лв. за сеч в Борисовата градина
Административният съд потвърди глоба от 100 000 лв. за сеч в Борисовата градина