НОВИНИ

Опозицията в Гърция настоява за незабавен локдаун

опозицията гърция настоява незабавен локдаун
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
19:38, 28.12.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

В Гърция беше отбелязан черен рекорд, след като за ден новозаразените с коронавирус достигнаха 21657. Опозицията настоява незабавно да се въведе национален локдаун.

В същото време има острови като Миконос, Тасос и Лимнос са с единични нови случаи.

Националният съвет за обществено здраве информира, че от началото на пандемията броят на заразените за ден не е достигал това ниво. Само в област Атика, където се намира Атина, носители на вируса днес са около 10 000. Регистрираните носители на Омикрон са 87 души, но според специалистите в Атина, почти 70% от заразените са с новия вариант на вируса, но не са изследвани за това.

Лидерът на опозицията Алексис Ципрас, както и другите партии в парламента, приканват премиера да приложи незабавно пълни ограничения и локдаун в страната.

Утре извънредно ще заседава Съветът за контрол на пандемията, като правителството очаква мнението на специалистите, заяви премиерът Мицотакис на среща с президента Катерина Сакеларопулу.

Говорителят на правителството Иконому направи изявление, че вероятно предвидените ограничения, които трябваше да се въведат от 3 януари ще бъдат наложени още утре.

В същото време има остра реакция от туристическия сектор. Гърци и чужденци са резервирали туристически пакети за Новогодишните празници и хотелиерите гарантират, че здравният протокол ще се спази стриктно.

Очаква се решението на правителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бизнесът иска свикване на КСНС заради високите цени на тока
Бизнесът иска свикване на КСНС заради високите цени на тока
Владимир Зографски преодоля квалификациите за първия старт от "Четирите шанци"
Владимир Зографски преодоля квалификациите за първия старт от "Четирите шанци"