НОВИНИ

Оправдаха Даяна Ястремска по обвиненията за употреба на допинг

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:35, 23.06.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
оправдаха даяна ястремска обвиненията употреба допинг
Слушай новината

Украинката Даяна Ястремска ще може да се завърне на корта, след като бе получила забрана половин година да участва в състезания по обвинения в използване на забранената субстанция местеролон.

През месец януари тази година Международната антидопингова агенция (УАДА) временно спря правата на 21-годишната тенисистка, след като бяха намерени забранени вещества в нейната извънсъстезателна проба от урина.

След изслушване пред независимия трибунал на ITF вчера обаче Ястремска бе оправдана и получи разрешение веднага да се завърне към състезателна дейност.

Това решение дойде, след като трибуналът потвърди, че местеролонът е попаднал в организма на тенисистката след интимен контакт с бившия и приятел.

Даяна Ястремска побърза да изкаже благодарности към всички, които са я подкрепили в Туитър и допълни, че с нетърпение очаква да се завърне на корта.

"Разбрах за решението на трибунала, който реши, че положителният допинг тест е в резултат на външно замърсяване, а не по моя вина. Много преживях в последните шест месеца, беше ми трудно да се справям с негативните коментари по мой адрес. Благодаря за подкрепата на семейството, адвокатите и моя агент, както и на феновете. С нетърпение чакам да се върна към моята страст – тениса"

В момента, родената в Одеса състезателка, се намира под №37 в световната ранглиста, а личният и рекорд е от януари миналата година - 21-во място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно горещо и утре
Опасно горещо и утре
Пламен Марков: ЦСКА е обезпечен, футболът има нужда от промяна
Пламен Марков: ЦСКА е обезпечен, футболът има нужда от промяна