НОВИНИ

Осъдиха мъжа, задържан за кражба от храма "Св. Александър Невски"

осъдиха мъжа задържан кражба храма александър невски
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:37, 22.08.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Мъж е осъден на затвор за срок от три години за кражба от църковния магазин на храм паметника „Св. Александър Невски“, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура (СРП).

На 6 март тази година обвиняемият откраднал 3880 лева от църковния магазин в храм паметника „Св. Александър Невски“. Той изчакал жената, работеща в магазина, да излезе. Докато нея я нямало, взел парите от касата на магазина и избягал. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като мъжът е осъждан ефективно за идентично деяние.

Сигнал за престъпното посегателство бил подаден в столичното Пето Районно управление, съобщиха от МВР тогава. Веднага по случая започнало разследване, били иззети всички записи от видеокамерите и извършителят на престъплението е идентифициран. Последвало незабавно обявяване за общодържавното му издирване и той бил намерен и задържан на адрес в столицата. Мъжът е на 26 години, жител на Габрово и многократно е регистриран за криминалистични прояви.

В хода на разследването са разпитани свидетели, направени са експертизи и са събрани доказателства за виновността на мъжа, посочват още от прокуратурата.

Състав на Софийски районен съд призна мъжа за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Сотиров ще играе за шампиона Балкан през новия сезон
Мартин Сотиров ще играе за шампиона Балкан през новия сезон
Мариана Памукова: Доволна съм от подиум тренировката на Боряна Калейн, спокойна и уверена е
Мариана Памукова: Доволна съм от подиум тренировката на Боряна Калейн, спокойна и уверена е