НОВИНИ

Осемтима българи ще боксират днес в 1/2 финалите на Купа "Странджа"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:48, 26.02.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Други спортове

Днес е време за полуфиналните сблъсъци от 72-то издание на международния боксов турнир за Купа "Странджа", като за наша огромна радост България ще бъде представяна от осемтина боксьори.

Станимира Петрова ще открие серията от мачове с българско участие в 14:00 часа с двубой срещу Юлия Циплакова (Украйна) в среща при 57-килограмовите при дамите в зала "София".

Веднага след нея на ринга ще се качи и Светлана Каменова. Първата ни носителка на отличие от световно първенство ще боксира срещу рускинята Карина Тазабекова в другия полуфинал от същата тази категория.

В третия мач от програмата Мелис Йонузова (69 кг) ще се изправи срещу Валентина Халзова от Казахстан, докато петата среща предвижда носителят на трофея от миналата година – Даниел Асенов (52 кг), да премери сили с ирландеца Брендън Ървайн.

Следобедната сесия пък закрива бронзовият ни медалист от последното световно първенство Радослав Панталеев (91 кг) с мач срещу Вилфрид Флорентен от Франция.

Във вечерния сеанс първа на ринга от българските представители ще се качи двукратната европейска шампионка и носителка на две сребърни отличия от световни шампионати Стойка Кръстева (51 кг), която ще се изправи срещу американката Вирджиния Фукс.

Програмата за деня пък ще бъде закрита от Петър Белберов (+91 кг), който ще излезе за своя полуфинал срещу Цотне Рогава от Украйна.

Между тези два мача е придвиден и полуфиналът в категория до 57 кг при мъжете, в който един срещу друг ще застанат натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес и Луис Оливейра от Бразилия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваксинационните сертификати в ЕС вероятно ще са факт преди началото на летния сезон
Ваксинационните сертификати в ЕС вероятно ще са факт преди началото на летния сезон
Сигурността и отбраната са водещите теми във втория ден от разговорите на евролидерите
Сигурността и отбраната са водещите теми във втория ден от разговорите на евролидерите