НОВИНИ

Още една футболна вечер, предстоят срещите от 3-ия кръг на Лига Европа

една футболна вечер предстоят срещите кръг лига европа
bnt avatar logo
от БНТ
12:06, 06.10.2022
Чете се за: 04:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес ще се изиграят срещите от третия кръг в груповата фаза на Лига Европа. Турнирът навлиза във все по-ключов етап и всяка победа и всяка загуба вече имат много по-голяма тежест. За българския шампион Лудогорец също предстои ключов мач с ХИК Хелзинки във Финландия, който може до голяма степен да определи бъдещето на българския шампион в надпреварата. Двубоят е на "Болт Арена" от 19.45 ч. "Орлите" се нуждаят от положителен резултат във Финландия, ако искат да запазят реални шансове за едно от първите две места в група С. До този момент футболистите на Анте Шимунджа имат три спечелени точки, които дойдоха при домакинството на Рома. Финландците нямат нито една точка.

В групата на Лудогорец има доста интересен сблъсък. Рома посреща Бетис на "Олимпико" в мач, в който "вълците" нямат право на грешка. Загубата от Лудогорец в първия кръг сериозно обърка плановете на Жозе Моуриньо и компания и сега те са длъжни да търсят трите точки тази вечер, за да не се озоват в доста неизгодна позиция в битката за челните места. Бетис пък вече има две победи на сметката си, така че днес излиза със самочувствие и с надеждата да добави още една и да се доближи изключително близо до елиминациите.

Водач в група C е Бетис с 6 точки, следван от Лудогорец с 3, Рома също има 3 точки, последното място е за ХИК с 0.

Големият фаворит в турнира в лицето на Манчестър Юнайтед не започна кампанията по най-добрия начин, като има победа и загуба в актива си в своята група "Е". Сега за "червените дяволи" предстои важно гостуване на Омония в Никозия. Победа днес би свалила напрежението, но пък равенство или загуба ще пратят настроението в другата крайност, особено след загубата в дербито с Манчестър Сити през уикенда (3:6).

В същото време водачът в групата Реал Сосиедад ще опита да добави трета победа на сметката си при гостуването си на Шериф (Тираспол) и така до голяма степен да си гарантира продължаването напред в турнира.

Другият отбор, който е слаган сред основните фаворити в турнира е Арсенал. "Артилеристите" изиграха само един мач до момента и имат една победа в своята група "А". Сега им предстои важно домакинство на лидера в групата Бодьо/Глимт, като този мач се очертава да бъде ключов в битката за челните места.

Доста интересна се очерта и група "F", в която всички отбори са с равни точки след първите два кръга. В нея днес ще можем да проследим развитието на мачовете между Щурм (Грац) и Лацио, както и на Мидтиланд и Фейенорд.

Пълна програма на мачовете:

Цюрих - ПСВ Айндховен

Арсенал - Будьо/Глимт

Фенербахче - АЕК Ларнака

Рен - Динамо Киев

ХИК Хелзинки - Лудогорец

Рома - Бетис

Малмьо - Унион Берлин

Брага - Унион Сен Жилоа

Шериф Тираспол - Реал Сосиедад

Омония Никозия - Манчестър Юнайтед

Щурм Грац - Лацио

Мидтиланд - Фейенорд

Олимпиакос - Карабах

Фрайбург - Нант

Монако - Трабзонспор

Цървена звезда - Ференцварош

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата поиска 15 години затвор за подсъдимия за смъртта на Милен Цветков
Прокуратурата поиска 15 години затвор за подсъдимия за смъртта на Милен Цветков
Радев: България и Румъния заслужават най-после да станат членки на Шенген
Радев: България и Румъния заслужават най-после да станат членки на Шенген