НОВИНИ

Остава предимно слънчево, с временни увеличения на облачността

bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 04.09.2021
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

Слабо затопляне ни очаква днес, макар и временно. Максималните температури ще са между 24° и 29°, по-ниски на морския бряг, където ще духа до умерен югоизточен вятър – от 22° до 26°. В останалата част от страната вятърът ще е слаб от североизток. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността.

През нощта ще е ясно, с временни увеличения на облачността в Централна България. Ще е почти тихо, а сутринта – сравнително хладно с минимални температури между 8° и 16°, в София – около 9°. В следобедните часове утре облачността ще се увеличава и през целия ден ще се задържи по-често значителна. В крайните югозападни райони и по Черноморието ще има и валежи, на места придружени от гръмотевици. Ще бъде ветровито с умерен, в Източна България временно силен североизточен вятър. Максималните температури – без съществена промяна – между 24° и 29°.

Отново по-ниски по Черноморието – от 23°до 25°. Сутринта там ще преобладава слънчево време, около и след обяд облачността ще е по-често значителна, на много места ще превали. Ще духа умерен, по южното крайбрежие временно силен североизточен вятър. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините облачността ще променлива, през втората половина на деня – значителна и на много места в масивите от Западна България се очакват валежи и гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са в широки граници – от 10° на Алеко до 21° в Банско.

Предимно слънчево, но и много ветровито, ще се задържи времето на Балканите. Ще духа умерен поривист вятър от изток-североизток. След обяд в западната половина от полуострова ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места по Адриатическото крайбрежие, Република Северна Македония, Албания и Гърция ще превали.

В по-голямата част от Европа също ще преобладава слънчево време. На Пиренейския полуостров, във Франция и по Западното Средиземноморие и температурите ще са сравнително високи. Облачно, дъждовно и студено за периода ще се задържи времето в Европейска Русия и Беларус.

У нас в понеделник ще бъде облачно, на отделни места главно в Южна България е възможно и да превали. През следващите дни ще бъде ветровито, особено в източната половина от страната, където и облачността ще е по-значителна. Ще остане хладно за периода, особено сутрин, а и дневните температури ще се понижат още и максималните ще са между 20° и 25°. Във вторник и сряда вероятността за валежи е малка, а в четвъртък е възможно да превали в Южна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа слага началото на петия кръг на квалификациите за Мондиала в Катар
Европа слага началото на петия кръг на квалификациите за Мондиала в Катар
Кой е Любомир Яков - изпратил имейл със заплаха за убийство срещу Ива Митева
Кой е Любомир Яков - изпратил имейл със заплаха за убийство срещу Ива Митева