НОВИНИ

Остава слънчево, с максимални температури между 8 и 13 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 22.02.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

И днес на много места в страната през целия ден видимостта ще остане намалена, но ще има и много райони със слънчево време. Максималните температури ще между 8° и 13°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

През нощта ще е безоблачно и тихо. На много места в равнините ще има мъгли. Сутрешните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София, след минус 4° тази сутрин, утре ще бъде около минус 2°.

През деня ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се появи слаб северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, по-ниски в районите с по-трайна мъгла.

Слънчево и подходящо за туризъм ще е времето в планините. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са между 1 и 4° , а в курортите ще са от 7° на Алеко, около 11-12° в Боровец и Пампорово и до 14° в Банско. Опасността от лавини извън обработените писти, остава висока.

Не само у нас, навсякъде на Балканите ще е предимно слънчево и по-топло от обичайното за периода. В предиобедните часове, в равнините ще има условия за мъгли, които следобед в повечето райони ще се разсеят.

Слънчево и по-топло от типичното за месеца ще се задържи времето и в Западна и Централна Европа, а причината е обширен антициклон. Значителна облачност и валежи от дъжд и сняг ще има над Скандинавския полуостров, прибалтийските страни и на места в Русия, където за пореден ден остава много студено. В Москва се очаква максимална температура около минус 16°.

Слабо понижение на максималните температурите се очаква в сряда, когато облачността в много райони ще бъде значителна, а на изолирани места и ще преръми. През следващите дни в много райони от страната ще бъде с мъгли. Ще има и райони със слънчево време, най-вече в планините, където ще бъде необичайно топло за това време от годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сдружение "ПФК Ботев" придоби още 39 % от акциите на пловдивския клуб
Сдружение "ПФК Ботев" придоби още 39 % от акциите на пловдивския клуб
Локомотив (Пловдив) подписа с играл на Мондиал 2018 и Копа Америка (ВИДЕО)
Локомотив (Пловдив) подписа с играл на Мондиал 2018 и Копа Америка (ВИДЕО)