НОВИНИ

Остава студено и мъгливо

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 05.12.2023
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, в София около минус 2°, малко по-високи по Черноморието между 1° и 4°, а максималните между 5° и 10°, в Северозападна България около 2°.

Облачността над страната ще е значителна, почти без валежи. До обяд на места в низините и котловините видимостта ще остане намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър.

По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб и умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 9 - 11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра около минус 1°.

В сряда и четвъртък ще бъде облачно, отново се повишава вероятността за валежи от дъжд, в планините и планинските райони над 900 - 1000 метра от сняг.

През втория ден със силен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух, температурите ще се понижат и в много райони в Северна България и високите котловинни полета дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В Горнотракийската низина, крайните югозападни райони и по Черноморието ще вали дъжд. Има повишена вероятност за значителни количества.

В петък валежите ще отслабват и спират, най-късно в Югоизточна България, където температурите също ще се понижат, в равнинната част ще вали дъжд и сняг, в Странджа сняг.

В събота вероятността за валежи е малка, но облачността ще е предимно значителна. Вятърът ще отслабне. В сутрешните часове температурите в повечето райони ще бъдат отрицателни или близки до 0°, а дневните слабо ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджетната комисия продължава с обсъждането на промените в данъчните закони
Бюджетната комисия продължава с обсъждането на промените в данъчните закони
Хамес Родригес: ПСЖ и Манчестър Сити ме искаха, но аз желаех слава и отидох в Реал Мадрид
Хамес Родригес: ПСЖ и Манчестър Сити ме искаха, но аз желаех слава и отидох в Реал Мадрид