НОВИНИ

Остава топло с близо 20°, кога започват валежи

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 08.02.2024
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Почти без промяна, в сравнение с вчера, са минималните температури и днес - от минус 1° в Стара Загора и Чирпан до плюс 12° в Ахтопол, а в София за поредна сутрин беше плюс 2°.

Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 14° и 19°, в София около 14°. Ще бъде слънчево, със слаб, в Северна и Източна България, включително и по Черноморието, умерен вятър от запад-югозапад.

През нощта ще е почти безоблачно, със слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури утре ще бъдат между 0° и 8°, в София около 3°. На места сутринта видимостта ще бъде временно намалена от мъгли, но през деня в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Източна България и северно от планините - умерен югозападен вятър и максималните температури ще бъдат по-високи, в сравнение с днес, между 17° и 22°, в София около 17°.

По Черноморието сутринта, главно по южното крайбрежие, видимостта ще бъде намалена, а след обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са от 19° до 22°. Вълнението на морето ще се усили до 2-3 бала.

Ветровито ще се задържи за пореден ден в планините, с умерен, временно силен вятър с посока от запад-югозапад. Температурите ще продължат да се повишават - по високите върхове ще са вече над нулата, а най-чувствително ще бъде затоплянето в планинските курорти - максималните температури там ще са от 7° на Алеко до 14° в Боровец и 16° в Пампорово.

В източната половина от Балканите със силен вятър от югозапад ще се пренася по-топъл въздух и температурите още ще се повишат. Повече облаци, а на места и валежи от дъжд, ще има над северозападните райони от полуострова.

Валежи се очакват и у нас. Още в събота облачността ще започне да се увеличава и в неделя на места, главно в Южна България, ще бъде с валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Ще вали и в началото на новата седмица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката
НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката
Нови камери за контрол на скоростта в София - вижте къде
Нови камери за контрол на скоростта в София - вижте къде