НОВИНИ

Остава топло за сезона

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 27.11.2021
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде топло, с максимални температури между 9° и 14°, в отделни райони - до 18 - 20°, а в Горнотракийската низина и западната половина от Дунавската равнина, където ще остане облачно и мъгливо - между 3 - 6°.

Над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, но само на отделни места в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа предимно умерен, северно от планините и в Източна България и временно силен югозападен вятър.

През нощта валежи се очакват главно в Южна и Източна България. В отделни райони са възможни и мъгли. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в източните райони до 12°.

Утре валежите ще спрат, облачността временно ще се разкъса, а в местата с трайна мъгла видимостта за кратко ще се подобри. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България и временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 14° и 19°, отново значително по-ниски в областите с трайна мъгла. Привечер отново ще се заоблачи и от югозапад ще започнат валежи от дъжд.

Облачно ще бъде времето в планините, а по върховете ще е мъгливо. На отделни места, главно в Рила и Пирин ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Остава ветровито със силен и временно бурен югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 3 градуса на Алеко, до 16 градуса в Банско.

Значителна ще бъде облачността и на Балканите, на много места с валежи от дъжд, значителни по Адриатическото крайбрежие, където и ще прегърми. Температурите и утре ще са все така по-високи от обичайните за сезона. В Западна и Централна Европа обаче застудяването ще продължи и на много места ще има валежи предимно от сняг. Сняг ще продължи да вали и в северната половина от Пиренейския полуостров, а в южните райони и по атлантическото крайбрежие ще вали дъжд. Облачно и студено, но без съществени валежи ще е времето над Скандинавския полуостров.

У нас топлото време ще се задържи и в понеделник. Ще бъде обаче облачно и с валежи, а през нощта срещу вторник температурите ще се понижат и в ниските планински райони и високите полета в Западна България, дъждът ще премине в сняг. По планинските проходи ще има условия за преспи и навявания. В сряда валежите ще спрат, а от четвъртък температурите отново ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издирват шофьор, убил пешеходка във Враца и напуснал страната
Издирват шофьор, убил пешеходка във Враца и напуснал страната
Съдията Ивайло Стоянов помогна на катастрофирал шофьор
Съдията Ивайло Стоянов помогна на катастрофирал шофьор