НОВИНИ

Оставиха в ареста организатора на схемата с мнимата просия в Равда

bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 11.08.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Бургас остави за постоянно в ареста мъжа, сочен за организатор на схема за просия, в която участвал и просякът, бит от Динко от Ямбол. Според разследващите общо трима души са били склонявани да събират пари от минувачите по улиците в различни градове у нас.

58-годишният Бяндо Милев обяви на влизане в съдебната палата, че е жертва на инсценировка.

Според разследващите обаче, мъжът организирал стройна система. На ротация, всеки от тримата мъже просел в различни градове, като получавали процент от събраните пари. Самият Бяндо заяви, че на добра воля решил да ги приюти в дома си и не ги е склонявал към просия.

"Никога не съм ги карал. Имало е случаи, когато съм ходил до болницата и ако ми каже някой "остави ме в центъра, остави ме до болницата", оставям го и аз отивам да си върша работата. Просто ги познавам и съм им помогнал да не скитат лятото, да спят в храстите, а да спят вкъщи. Банята им е осигурена. Е, за това знаете, 100 лв. ми дават, това е цялата работа", каза обвиняемият Бяндо Милев.

Динко от Ямбол излезе на свобода срещу гаранция от 5000 лв.

Мъжът, който заяви, че се издържа само от пенсията си, бе защитаван от двама адвокати, според които е опасно за живота му да остане в ареста.

"Клиентът ми е в тежко здравословно състояние, има рак на простатата, диабет, хипертония, поставяне на 4 стенда, поискахме съдебно-медицинска експертиза, която да констатира състоянието му и да каже дали може да изтърпява наказание "лишаване от свобода" или да търпи съответната мярка за неотклонение", посочи Калин Янев, адвокат на обвиняемия.

Съдът обаче не намери мотивите за основателни и го остави в ареста. Бяндо Милев е с множество криминални регистрации, няколко години е лежал в затвора, а сред последните му престъпления е и разпространение на фалшиви пари.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГВА поиска от нискотарифна авиокомпания да предприеме мерки заради десетки отменени и закъснели полети
ГВА поиска от нискотарифна авиокомпания да предприеме мерки заради десетки отменени и закъснели полети
Български студент, израснал в Швеция, получи отказ да следва у нас
Български студент, израснал в Швеция, получи отказ да следва у нас