НОВИНИ

Оставиха в ареста учителя, задържан заради сексуални отношения с ученичка

bnt avatar logo
от БНТ
15:32, 30.01.2023 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
Общество
Слушай новината

Съдът остави в ареста учителя по математика от Асеновград, който беше задържан по сигнал за сексуална връзка с ученичка, на която е преподавал.

На 39-годишния Атанас Басмаджиев е повдигнато обвинение за изнасилване при условията на продължаващо престъпление. За скандалния случай стана ясно след като чатове между бившия учител и момичето са стигнали и до родителите ѝ.

По първоначална информация взаимоотношенията им са започнали през лятото на 2021 година, когато ученичката е била на 13 години и след това са прераснали в интимни отношения.

Басмаджиев поиска да бъде оставен под домашен арест, защото се възстановявал от прекаран инсулт и сърдечна операция. Според обвинението обаче е налице възможността учителят да извърши друго престъпление като се опита да промени показанията на свидетели.

В съдебната зала стана ясно, че все още се изяснява дали мъжът е имал взаимоотношения и с други ученици. Училищен психолог и педагогически съветник работят с деца, на които е преподавал в Средното училище "Св. св. Кирил и Методий" в Асеновград.

Репортер: Димитър Димитров

"Има достатъчно много доказателства за господина, който е извършил престъпление срещу дъщеря ми. Не е добре, стресирана е и съжалява, че не ни го е казала по-рано. Искам от органите на реда адекватни решения", каза бащата на момичето.

"За изнасилване на непълнолетно лице при условията на продължаващо престъпление - четири деяния до момента. Тук говорим за обвинение чрез използване на сила член 152 от НК. Станало е няколко месеца, след като е навършила 14 години", каза прокурорът Венелин Савов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Ел Класико" в полуфиналите за Купата на Краля
"Ел Класико" в полуфиналите за Купата на Краля
БК ЦСКА привлече американско крило
БК ЦСКА привлече американско крило