НОВИНИ

Оставиха за постоянно в ареста пияната шофьорка, която помете две коли и патрулка

bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 13.07.2022
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Плевен наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 28-годишната жена, която с 3,77 промила алкохол в кръвта помете две коли и една полицейска патрулка в квартал "Сторгозия" в града. Габриела Николаева е била осъждана три пъти за различни престъпления, а последната ѝ условна присъда е влязла в сила преди по-малко от месец.

28-годишната Габриела Николаева, която в понеделник помете 3 коли, сред които и полицейска патрулка, остава за постоянно в ареста. Тя е добре позната на полицията, тъй като има множество криминални регистрации, а последната ѝ присъда е влязла в сила преди по-малко месец.

Тя е за кражба и все още е в изпитателен срок. Инцидентът, който се случи в плевенския квартал "Сторгозия", като по чудо се размина без жертви и пострадали, но въпреки това полицейските служители, които са били в полицейската кола, която е била ударена от Габриела Николаева, са с леки наранявания.

Плевенчанката, шофирала крадена кола с 3.77 промила, е била осъждана три пъти

На влизане в съдебната зала 28-годишната Габриела Николаева запази мълчание и опита да скрие лицето си. По късно пред магистратите заяви, че се разкайва за случилото се, а защитата ѝ поиска да бъде пусната под домашен арест с мотива, че действията ѝ не са били умишлени, предвид количеството алкохол, което била употребила.

"Още в момента на привличането в качеството ѝ на обвиняема вече беше осъзнала какво се е случило, предвид показанията на техническото средство. 3,77 промила, не виждам умисъл. Човек, който е с 3,77 промила, за какво може да мисли и какво може да направи", заяви адвокат Евелин Глоговски, служебен защитник.

Окръжният съд в Плевен не уважи това искане, тъй като престъпленията, за които тя е привлечена под отговорност - шофиране в нетрезво състояние, кражба на кола и причиняване на пътнотранспортно произшествие, са с висока степен на обществена опасност, както и заради солидното ѝ криминално досие.

"Макар и крехко на вид младо момиче, което виждате, същата е вече с досие на закоравял престъпник. Чист късмет и случайност в настоящия случай - само материални вреди има по полицейските автомобили, можеше да имаме много по-тежки последици и смъртни случаи", допълни Дойчо Тарев, наблюдаващ прокурор.

В съдебната зала Габриела Николаева заяви, че ще обжалва това решение в тридневния законов срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

В Плевен само за последните няколко дни са били хванати 4 неправоспособни водачи, други 4 са били с над 1 промил алкохол в кръвта зад волана, а един е бил дрогиран.

Репортер: Мирела Дончева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михал Камбарев, ПП: Ако се състави кабинет, който не приеме ключовите реформи, няма никакъв смисъл
Михал Камбарев, ПП: Ако се състави кабинет, който не приеме ключовите реформи, няма никакъв смисъл
Адриан Андреев е четвъртфиналист на двойки на "Чалънджър" в Нидерландия
Адриан Андреев е четвъртфиналист на двойки на "Чалънджър" в Нидерландия