НОВИНИ

Остри реакции след видеото с финландската премиерка (ВИДЕО)

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
13:24, 19.08.2022 (обновена)
10393
Чете се за: 03:52 мин.
По света

Бурните танци на финландската премиерка предизвикаха също толкова бурни реакции и остри критики от опозицията. Сана Марин съобщи, че се е подложила на тест за наркотици и резултатите ще са известни след седмица. Тя увери, че никога не е вземала наркотици и изрази разочарование от появата на записи с лично съдържание в общественото пространство.

Тя е на 36 години и се забавлява заедно с популярни във Финландия личности. В компанията са известна певица, именит рапър, телевизионна водеща... и министър-председателят на Финландия - Сана Марин. Кръшните ѝ танци обаче предизвикаха острата критика на опозицията. А премиерът изрази разочарованието си от подобна реакция.

"Тези клипове са лични и са заснети в частен дом. Възмутена съм, че са станали достъпни и за обществото. Прекарах една вечер с приятелите си. Просто се забавлявахме, да - буйно. Аз танцувах и пеех", казва Сана Марин, министър-председател на Финландия.

Знаех, че ме снимат, но не предполагах, че видеото ще бъде общодостъпно, каза Марин пред журналисти. Добави, че е пила алкохол, но категорично отрече да е употребявала дрога. От опозицията настояха Марин да си направи тест за наркотици. Би било мъдро това да се случи, каза и представител от Социалдемократическата партия на Марин.

"Нямам какво да крия. Не съм използвала наркотици и за това няма проблем да ми бъде направен тест. Но намирам подобно искане към мен за странно. Не виждам никъде доказателство, че подобно нещо е било използвано", обяснява Сана Марин.

Това не е първият купон, част от който е финландската премиерка. Миналата година тя се извини, че е отишла на клуб след контакт с ковид инфектиран. Имам време за семейството си, за работата си и свободно време, което да прекарам с приятели. Също като много хора на моята възраст, каза Марин.

Само до преди месеци тя беше най-младият световен лидер - сега това е президентът на Чили Габриел Борич, който е с няколко месеца по-млад от финландката. До сега предишни подобни прояви не са повлиявали сериозно рейтинга на Марин и на центристката партия, от която тя е част, коментират местни политолози.

Сана Марин е поредният европейски лидер, чието име е замесено в скандал това лято. През юли оставка подаде британския премиер Борис Джонсън, а в Германия започна разследване дали на събиране на Социалдемократическата партия на Олаф Шолц, млади жени са били упоявани и насилвани.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктор Кашай даде добра оценка за представянето на българските рефери
Виктор Кашай даде добра оценка за представянето на българските рефери
Откриха руини от римски военни бани при разкопки в Унгария (Снимки)
Откриха руини от римски военни бани при разкопки в Унгария (Снимки)