НОВИНИ

Освободиха от ареста пияния шофьор, който блъсна жена на паркинг в Пловдив

Пострадалата е със счупен прешлен и се възстановява след операция

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Нели Ангелова
17:03, 24.04.2024
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

Жената, която беше блъсната в Пловдив от пиян шофьор с 3,3 промила алкохол, е със счупен прешлен и се възстановява след операция. Предстои прокуратурата да прецени дали да повдигне ново обвинение на водача, който беше освободен от ареста. Чакат се съдебно-медицинска и автотехническа експертиза, а БНТ разполага с кадри от инцидента.

Иван Капитана блъснал 51-годишната жена докато маневрира на заден ход на паркинга на ресторант. В това време тя се преобувала до друг автомобил. Така при удара Милена била затисната от тежката кола. Синът ѝ още не може да се отърси от шока, защото секунди преди инцидента семейството празнувало първи рожден ден на внука ѝ.

Габриел Карашлиев – син на пострадалата: "Можеше да се случи най-лошото, при положение, че ресторантът беше пълен... ако беше някое дете от 1 до 10 години вие си давате сметка ръста на едно дете е около метър точно където е задницата на тази кола, при такъв удар за детето краят ще е фатален."

Шофьорът е отказал да даде проба за наркотици и кръвен тест. Дрегерът е отчел над 3 промила алкохол.

Орлин Търновалийски – адвокат на Иван Капитана: "Високи са, съгласен съм, не е дал обяснение в тази насока, само е признал вината си, действително управлявах МПС след като пих, наложило му се е спешно да иде при майка си, свързано с детето му, това е единственото, което ми е споменал."

От Районната прокуратура в Пловдив съобщиха, че първоначално жената е била откарана в болница, откъдето информирали полицаите, че тя няма тежки увреждания. Образувано е бързо производство и е повдигнато обвинение за шофиране след употреба на алкохол. Съдът не му наложи мярка за неотклонение. Очакват се официални подробности за състоянието на жената.

Елена Богданова – прокурор: "Не мога да ви кажа нищо, защото тя е след операция, тепърва ще се правят разследвания."

Габриел Карашлиев – син на пострадалата: "Това е най-лекото обвинение, което може да съществува, но предстоят да се внесат абсолютно всички документи, които ще бъдат иззети от болницата и ние ще търсим максимално най-тежката присъда."

За счупения прешлен на жената вече са издадени временни медицински документи. Предстои да бъдат назначени две експертизи, от които ще зависи какво обвинение ще получи пияният водач.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надал: Ще играя на "Ролан Гарос", ако се чувствам достатъчно готов
Надал: Ще играя на "Ролан Гарос", ако се чувствам достатъчно готов
Сахарският пясък ще се изтегли от България до два дни, прогнозират синоптици
Сахарският пясък ще се изтегли от България до два дни, прогнозират синоптици