НОВИНИ

Освободиха срещу гаранция от 5000 лв. нападателя на Митко от Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
16:00, 02.06.2021 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Пловдив освободи под парична гаранция от 5000 лв. бизнесмена Ивайло Пенов, който преди дни удари известния в града продавач на чорапи Митко. Бизнесменът, който има заведение в артквартала "Капана", е обвинен в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Случаят предизвика широк отзвук сред пловдивчани и бойкот на заведението му.

Ивайло Дадански бе доведен в съдебната зала с белезници и отказа коментар пред медиите. Прокурорът по делото също отказа да отговаря на журналистически въпроси.

"Няма да давам изявление, благодаря", каза прокурор Никола Тъпчев.

В залата държавният обвинител поиска Дадански да остане в ареста с мотива, че може да извърши друго престъпление или да се укрие, защото в последния месец е нападал и други хора, осъждан е 4 пъти. Според защитата обаче нападението не е по хулигански подбуди, а заради личен мотив – Митко не е върнал чадър, с който клиентът ѝ му е услужил. Двамата били приятели, пострадалият даже присъствал на сватбата на адвоката.

"Искам да се съсредоточа само върху правните аспекти на случая, не искам да коментирам медиите, натиска и обществеността", каза адвокатът на Дадански Светлана Калпакчиева.

БНТ: Коментирахте обаче, че това задържане е без прецедент?

"Да, така е", допълни адвокатът.

БНТ: Защо?

"Защото за такова нещо задържане под стража първо няма, а да се иска и постоянна вече е прекалено", отговори Калпакчиева.

Пред съдията обвиненият бизнесмен заяви, че само е посегнал, но не е удрял Митко. Пенов разказа, че дори е подарил от неговите чорапи на гостите на сватбата си и обеща да си тръгне от Пловдив, щом това е желанието на пловдивчани. Продавачът на чорапи Митко обаче разказа друго.

"Удари тука по челото ми, не искам да го осъждам, те искат да го осъдят, аз не го приемам – само да ми плати, което е направил", обясни Митко.

БНТ: Искаш обезщетение?

"Да", отговори продавачът на чорапи.

БНТ: Колко?

"Каквото ми казаха там – 10 000 ли колко", каза Митко.

От прокуратурата обявиха, че ще протестират освобождаването под гаранция.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Цанова е назначена за зам. генерален директор на ГД „Бюджет" на ЕК
Илияна Цанова е назначена за зам. генерален директор на ГД „Бюджет" на ЕК
ЕК призова България да бъде приета в Шенген
ЕК призова България да бъде приета в Шенген