НОВИНИ

Повече слънце и все по-малко дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 02.06.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури слабо ще се повишат, в сравнение с вчера, и ще бъдат между 17 и 23 градуса. Облачността ще е по-често значителна, с превалявания от дъжд, по-значителни над североизточните райони, докато над Западна България ще има и слънчеви часове. Ще духа слаб до умерен, по Северното Черноморие - силен северозападен вятър.

През нощта ще остане облачно над цялата страна, с изключение на югозападните райони. На много места в Североизточна България ще има и валежи от дъжд. Минималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, максималните - от 18 до 23 градуса.

Над Източна България ще вали дъжд, който до края на деня ще спира. Над западната половина от страната ще е предимно слънчево, но след обяд на отделни места и там ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад.

И по Черноморието облачността ще е по-често значителна, с валежи от дъжд, главно в северните райони. Максималните температури ще бъдат между 18 и 21 градуса.

Температурата на морската вода е около 17 - 19 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2 до 3 бала. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време, но след обяд от североизток облачността ще се увеличи. На отделни места ще превали, вече и по високите части дъжд.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще бъдат между 7 и 12 градуса, в град Банско - около 21 градуса.

Проливни валежи и гръмотевични бури ще има утре във Франция. Ще превалява и във Великобритания. В по-голямата част от Европа, която е под влиянието на обширна област от високо атмосферно налягане, ще бъде и слънчево, включително и почти навсякъде на Балканите, с изключение на крайните източни части от полуострова, където ще превалява.

И у нас през следващите дни ще преобладава слънчево време, с повече облаци и повишена вероятност за валежи главно в Източна България.

В понеделник се очаква промяна - над Източна България ще бъде слънчево, а в западната половина от страната ще има валежи и гръмотевични бури. Температурите ще продължат да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановителна тренировка за националите
Възстановителна тренировка за националите
Каква е тезата на обвинението за ареста на Ангел Папалезов
Каква е тезата на обвинението за ареста на Ангел Папалезов