НОВИНИ

България се преклони пред Христо Ботев на историческия връх Околчица

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
12:16, 02.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Сирените, единствените 2 минути в годината, в които в цялата страна, от най-забързания град до най-малкото село, хората са спрели, забравили са дребните грижи, забравили са ежедневните трудности и са си напомнили, че има неща, които са по-големи от нас днес, има неща, които са по-големи и по-важни от дребните неща, които ни тревожат, това са делата на предците ни.

Традиционният поход, който тръгна от Козлодуй и стигна до Околчица, и тази година беше факт.

"За Враца и врачани това е призвание, да направят нещо за града си. Така решихме, с подкрепата на кмета Калин Каменов, инициирахме този велопоход и смятам, че всяка година все повече ще се увеличават походите", заяви Ангел Ангелов, участник във велопохода от Козлодуй до върха.

"Денят на истинския патриот е всеки ден, дори когато не го снимат, не го виждат, дори когато семейството му не знае какво прави за България, да вземеш боклук, да помогнеш на някой, всичко това е патриотичната душа. Ако се върнем към заветите на старите българи, то ние ще възродим България", допълни Филип Филипов, който се смята за двойник на Христо Ботев.

В Калофер е кулминацията на изявите, посветени на подвига на Ботев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е тезата на обвинението за ареста на Ангел Папалезов
Каква е тезата на обвинението за ареста на Ангел Папалезов
Царско село ще води подготовка в София
Царско село ще води подготовка в София