НОВИНИ

От 1 юли данъците в София ще се плащат само по банков път

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:25, 29.06.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От 1 юли плащанията към НАП за София ще се извършват само по електронен и банков път. Офисите на Приходната агенция в страната ще работят по досегашния начин.

Банката, която работи с НАП е решила от началото на следващия месец да закрие своите клонове в офисите на Приходната агенция в столицата. С аргумента, че в резултат на масовото навлизане на онлайн и мобилното банкиране, голяма част от гражданите и фирмите използват тези по-удобни и бързи канали.

От НАП уверяват, че това не променя съществено картината за плащане на данъците и осигуровките. Напомнят, че сумите ще може да се плащат физически на ПОС терминалите в клоновете на агенцията, както и чрез електронната услуга за плащане в портала на ведомството.

Росен Бъчваров, говорител на НАП: Важно е да се каже, че всички електронни плащания,които НАП предоставя през портала за електронни услуги са без никакви допълнителни такси. Също без никакви такси са плащанията на ПОС терминал във всеки един от офисите на НАП.

Разбира се, плащането може да става и от всяка банка в страната.

Росен Бъчваров, говорител на НАП: Но в тази хипотеза би могло да има допълнителни такси.

Всички офиси на Приходната агенция в страната, в които има банкови гишета, ще продължат да работят по досегашния начин и занапред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След чатовете с Бобоков: Посланик Румен Петров ще бъде извикан за обяснения в МВнР
След чатовете с Бобоков: Посланик Румен Петров ще бъде извикан за обяснения в МВнР
Мярката 60/40 с нов дизайн
Мярката 60/40 с нов дизайн