НОВИНИ

От ГЕРБ предлагат мерки за справяне с инфлацията

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 03.01.2022
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

От партия ГЕРБ дадоха извънредна пресконференция, на която обявиха своите критики и предложения за овладяване на бюджетния дефицит и инфлацията. От партията са изчислили, че близо 9 млрд. лева са изхарчени от новото правителство през последните месеци.

"Мисля, че отговорите на г-н Василев и на министър-председателя Кирил Петков са необходими тук пред цялото българско общество. Защото виждате, че българите обедняват, бизнесите фалират и ние призоваваме за спешни адекватни мерки по овладяване на тази галопираща инфлация и трябва да подчертаем, че това с партии шах и анализи не се случва, а се случва с работа", каза Александър Иванов от ГЕРБ.

"Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във вестник „Сега”. На базата на него излязоха всички тези числа, времето на пиара отдавна мина, близо година те са управляващи и не може докато бяха министри да не виждат тези числа", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"9 милиарда за декември и това да остане скрито от медиите, да не се говори за 9 милиарда рекордни разходи. Аз твърдя, че тези хора след приказките си по нас няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят", каза Борисов. Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване", добави още той.

Добавките за пенсионерите също станаха обект на коментар от страна на Борисов.

"Излъгаха в предизборната кампания, че ще дадат 120 лева на пенсионерите, а дадоха 60 лева", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и договорите за азербайджански газ.

"Поколения политици от президента Първанов са водили с азерите добросъседска икономическа политика. Помните, когато с Алиев откривахме заедно европейските игри в Баку, 2015-та подписахме, че може и на друга точка да взимаме азерски газ, за да може той да влиза в България. Нали всички говорихме за прозрачност и че нищо няма да се крие от обществото. Съветвам премиера Кирил Петков да ангажира ДАНС и да намери кой изтече договора с азерите, защото те ще пострадат от това, а също и ние. Ако не се намери виновник съмненията са, че се прави умишлено", категоричен бе той.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтът на пътя за Триград може да започне най-рано след седмица
Ремонтът на пътя за Триград може да започне най-рано след седмица
Лудогорец официално обяви Анте Шимунджа за своя нов наставник
Лудогорец официално обяви Анте Шимунджа за своя нов наставник