НОВИНИ

Какво да правим с живата елха след Коледа?

bnt avatar logo
от БНТ
09:40, 03.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Коледните празници приключиха и идва време да приберем елхата. И въпреки че много хора днес използват изкуствени дръвчета, не липсват и такива, които предпочетоха живата елха. Какво да направим с нея обаче след празниците?

Престоят на живите елхи у дома не трябва да продължи дълго, защото те трябва да са навън на студено и да са в покой, обясни Владимир Димитров от сдружение "Зелена Странджа".

Градинката в парка до училище "Братя Миладинови" в Бургас е залесена с коледни елхи. Идеята е на сдружение "Зелена Странджа".

Много е важен изборът на място, където да се посади коледното дръвче, подчерта Владимир Димитров.

"Ако се избере място в града, то трябва да бъде съгласувано със съответната Община. Това са дървесни видове, които стават с големи размери и трябва да се съобрази под земята да има достатъчно почва, да няма канали и кабели. Над дръвчето не трябва да има кабели. В близост не трябва да има сгради, обясни в "Денят започва" Владимир Димитров от сдружение "Зелена Странджа".

В събота в двора на училището в кв. "Меден рудник" ще бъде проведена залесителна акция и всеки гражданин, който има жива елха, може да се включи, да донесе дръвчето и да му даде нов живот. Акция ще има и в петък в детската градина в Поморие.

Подробности вижте в прякото включване на Давид Сукнаров

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матей Казийски заби 20 точки за Тренто при победата над Перуджа
Матей Казийски заби 20 точки за Тренто при победата над Перуджа
Експерт: Няма да има шоково поскъпване на основните хранителни продукти
Експерт: Няма да има шоково поскъпване на основните хранителни продукти