НОВИНИ

Триград остава блокиран, туристите вървят пеша

bnt avatar logo
от БНТ
07:35, 03.01.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Пътят за Триград остава затворен и все още няма достъп до населеното място. Това постави на изпитание желаещите да посрещнат новогодишните празници в курортната дестинация, заяви в "Денят започва" Радост Караиванова, жител на вилното селище.

На кадрите, изпратени от зрители се вижда - как те спират колите си на около 2 км от Триград - преди пострадалия от наводненията участък, и ходят пеша около километър с багажа си до другата страна на затворения участък, където ги чакат местни жители. Сред пътуващите е имало и бременни жени, и малки деца. Получило се е и задръстване от образувалата се колона от спрели автомобили.

Порои в края на 2021 година блокираха населеното място, което остана без автомобилен достъп заради пропадането на пътя.

След бедствието в Триград: Масово анулиране на резервациите за Нова година

Въпреки бедствието туристи отново са избрали да посрещнат новогодишните празници в Триград, но престоят им се е превърнал в неприятно приключение, разказа Караиванова. По думите ѝ туристите не могат да бъдат посрещани нормално и адекватно, затова се обмисля преустановяването на приема на гости, за да не се поставя престоят им на изпитание.

Въпреки неотложната нужда от ремонт, дейности все още не са започнали, сигнализира Караиванова. По думите ѝ от Община Девин са отпуснали средства само за рисковия участък, който е забранен за преминаване, и ремонтът се очаква да започне следващата седмица.

Жители на с. Триград призовават: Спешно да се осигури достъп до населеното място

Жителите на Триград очакват започването на поетапните дейности и в другите участъци. Те са получили уверение от правителството, че ще бъде извършена цялостна рехабилитация на целия 20-километров участък.

Подробности вижте във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за лавинна опасност в планините, как да се предпазим?
Предупреждение за лавинна опасност в планините, как да се предпазим?
Очаква се засилен трафик в последния от поредицата почивни дни
Очаква се засилен трафик в последния от поредицата почивни дни