НОВИНИ

Жители на с. Триград призовават: Спешно да се осигури достъп до населеното място

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 14.12.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Регионални
Слушай новината

4 общини в Смолянско са в бедствено положение. До високопланинското село Триград достъпът е блокиран. Допускат се само автомобили със специален режим. Хората в Триград са преживели истински кошмар в нощта на 12 срещу 13 декември.

Ситуацията в Триград е тревожна, каза жителят на населеното място Радост Караиванова. В ефира на БНТ тя призова властите максимално бързо да вземат мерки, да бъде извършен ремонт на пътя, който е срутен, и бързо да бъде обезопасено поречието на река Триградска.

"Въпреки че нивото на реката спадна значително, хората са притеснени. На първо място, защото не знаем докога ще е така. Слава богу, обърна го на сняг, но не знам дали няма пак да завали дъжд. Нямаме достъп до Триград, пътят още е затворен, допускат се само спешни автомобили като полиция, линейки и превоз на храна от първа необходимост", каза Караиванова.

Поминъкът в селото е от туризъм и хората са притеснени как ще работят при разрушената инфраструктура, сподели своите притеснения Караиванова. Тя допълни, че имат спешна нужда от сериозна строителна намеса и техника. Поясни, че в момента са извършени укрепвания с подръчни материали, но ако реката отново прелее тези временни решения няма да свършат никаква работа.

Младата жена допълни, че кметът на община Девин ежедневно организира доставки на храна и питейна вода, понеже водопроводът е разрушен на много места.

Подробности вижте във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на седмицата ще е ясна оценката за щетите в Петрич
До края на седмицата ще е ясна оценката за щетите в Петрич
Силно земетресение с магнитуд 7,5 удари Индонезия
Силно земетресение с магнитуд 7,5 удари Индонезия