НОВИНИ

От Клуж се оплакаха, че българските феновете не спазвали мерките срещу COVID-19

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:55, 23.10.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
клуж оплакаха българските феновете спазвали мерките covid

Шефът на скаутите на ЧФР Клуж Мариус Билашко се оплака, че привържениците на ЦСКА София на трибуните на стадион "Васил Левски" не са спазвали предписаните мерки срещу разпространението на коронавируса.

Както знаете, за съжаление, румънският отбор спечели с 2:0 срещата от първия кръг в група "А" на Лига Европа.

Билашко изрази мнение, че здравето на официалните лица е било застрашено, заради неспазването на мерките от страна на "червените" фенове. Той допълни, че според него, хората не са спазвали необходимата социална дистанция и не са слагали правилно предпазните маски на лицата си.

"Всички го видяха. Не се спазваше никаква дистанция, а ние трябваше да минаваме през публиката. В понеделник или вторник ще си направим нови тестове. Ясно е, че всички искаме привържениците на трибуните, но най-важно е здравето. Трябва да бъдем много внимателни и търпеливи, докато нещата не се нормализират", коментира Билашко.

Тази ситуация беше коментирана още и от румънското издание "Газета Спортурилор", което в серия от снимки показа, че феновете на ЦСКА-София стоят плътно един до друг, мнозина от тях са поставили неправилно предпазни маски, които не покриват устата и носа, а има и хора без никакви предпазни средства.

"Феновете започнаха да се събират на трибуните повече от час преди началото на мача. Те не се съобразиха със специално маркираните места, които трябваше да останат свободни за спазването на социална дистанция. Не всички носеха предпазни маски, а правилно поставените от тях бяха голяма рядкост", пише изданието, като посочва, че за последните 24 часа случаите със заразени с коронавирус в България са били 1472.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров излиза на корта в битка за 1/2-финал в Антверп
Григор Димитров излиза на корта в битка за 1/2-финал в Антверп
Арсенал взе своето от Виена след труден обрат, Партей дебютира за "артилеристите"
Арсенал взе своето от Виена след труден обрат, Партей дебютира за "артилеристите"