НОВИНИ

От МОК разкриха, че ще има още една среща между Томас Бах и Пън Шуай

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:38, 06.02.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
томас бах никога сме обсъждали отмяна олимпиадата
Слушай новината

Говорителят на Международния олимпийски комитет (МОК) Марк Адамс разкри, че ще се проведе още една среща между президента на централата Томас Бах и китайската тенисистка Пън Шуай, която през ноември миналата година мистериозно изчезна от публичното пространство, след като обвини в сексуален тормоз високопоставен служител на китайското правителство.

Пън наруши мълчанието си няколко седмици по-късно, когато се появи на турнир в Пекин, а броени дни след това проведе и онлайн разговор с Бах.

След тази среща МОК излезе с официално становище, в което обяви, че тенисистката се намира в добро състояние и е в безопасност.

Въпреки това, от ръководството на Женската тенис асоциация взеха решение да отменят всички турнири на територията на Китай, като поискаха и допълнителна информация от МОК за състоянието на Пън.

В своето изявление Адамс отказа да разкрие подробности относно предстоящата среща между Томас Бах и Пън Шуай, заявявайки единствено, че китайката ще има пълната свобода да реши дали да публикува информация от проведения разговор,

"Винаги сме казвали, че тук ще има среща и това не се е променило", заяви говорителят на МОК.

Очаква се Томас Бах и Пън Шуай да се срещнат лично през следващите няколко дни по време на престоя на президента на МОК в Китай във връзка с провеждането на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елизабет Втора пожела Камила да стане кралица консорт
Елизабет Втора пожела Камила да стане кралица консорт
Само медицинската сестра ли е отговорна за фаталното забавяне и смъртта на жената от Враца
Само медицинската сестра ли е отговорна за фаталното забавяне и смъртта на жената от Враца