НОВИНИ

От първо лице: Пътниците в автобуса с разказ за трагедията с починалия шофьор

bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 13.09.2020
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

Шофьорът на автобуса с футболисти, който снощи почина на магистрала "Тракия", след като рязко му прилоша в движение, е успял да отбие с последни сили от магистралата и така е спасил пътниците. Това съобщиха от полицията в Пазарджик днес.

В автобуса са пътували 24 футболисти и треньори от футболен клуб "Беласица" - Петрич. Сред тях няма сериозно пострадали. Цял Петрич днес говори за Нако Велянов като за герой - той е бил един от най-запалените фенове на "Беласица".

Само няколко от пътуващите в автобуса футболисти на ФК "Беласица" имат леки наранявания, всички обаче са все още притеснени и уплашени след инцидента. Казват, че всичко се е случило буквално за няколко минути.

Категорични са, че благодарение на бързата си реакция, шофьорът е предотвратил огромна трагедия. Той обаче не успя да запази живота си. Предполага се, че е починал от инфаркт. Точната причина за смъртта му ще стане ясна утре, след като му бъде направена аутопсия.

Кирил Георгиев е сред най-тежко пострадалите при инцидента футболисти. Той е с наранявания по главата и охлузвания по тялото.

Кирил Георгиев - вратар на ОФК "Беласица" - Петрич: Аз седях в задната част на автобуса, по едно време видях един от моите колеги, който се затича назад и каза: Дръжте се, дръжте се. Първо аз си помислих, че се удряме челно в друг автомобил, но по едно време усетихме все едно в дупка падаме, няколко труса и автобусът беше излязъл отстрани на магистралата. Това сме го гледали само по телевизията, по филмите, изпочупиха се стъклата на автобуса.

Най-близо до шофьора в автобуса е седял управителят на футболния клуб "Беласица".

Иван Златински - управител на ОФК "Беласица" - Петрич: Забелязах, че изненадващо автобусът поема към канавката, подвикнах: Излизаме от пътя, излизаме от пътя. Явно той не ме чуваше вече, беше починал. В тъмнината, чупенето на прозорците, шумотевицата, просто чакахме автобусът да спре само.

Футболистите са категорични, че са живи благодарение на бързата реакция на шофьора.

Иван Златински - управител на ОФК "Беласица" - Петрич: В последния си момент опита да спаси отбора. Да благодарим на него и на Господ, че ни остави живи в този момент.

67-годишният Нако Велянов е с дългогодишен опит зад волана. Местните го познават като спокоен и лъчезарен човек. Мъжът е бил сред най-запалените фенове на ФК "Беласица", от години е подкрепял отбора и често е присъствал на футболните им срещи.

Автори: Йорданка Бакалска, Тихомир Игнатов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6 месеца след извънредното положение: Равносметката за COVID епидемията у нас
6 месеца след извънредното положение: Равносметката за COVID епидемията у нас
Хамилтън грабна юбилейна 90-а победа в кариерата в състезание номер 1000 за Ферари
Хамилтън грабна юбилейна 90-а победа в кариерата в състезание номер 1000 за Ферари