НОВИНИ

От утре учениците от 5. до 12. клас в малките населени места се връщат в класните стаи

учениците клас малките населени места връщат класните стаи
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 14.02.2021 (обновена)
7522
Чете се за: 01:25 мин.
Още
Слушай новината

От утре, 15 февруари, се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. Това нарежда в своя заповед министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Занятията ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки и в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването насоки за работа на системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19.

В тази връзка от просветното министверсво уведомяват, че отделните училища, в които имат такива паралелки, самостоятелно ще решат кога да възстановят присъствените занятия – от понеделник или от вторник, като уведомят родителите за това.

Утре училищата с учебен процес по новото допълнение на заповедта на здравното министерство няма да отразяват отсъствия на учениците, които по обективни причини не са успели да присъстват. При невъзможност, поради влошена метеорологична обстановка и затруднено придвижване на учениците, училищата могат да поискат продължаване на обучението в електронна среда.

Вижте заповедта тук

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16-годишно момче загина след токов удар на улица в София
16-годишно момче загина след токов удар на улица в София
Посолството на Израел благодари на властите за отмяната на "Луковмарш"
Посолството на Израел благодари на властите за отмяната на "Луковмарш"