НОВИНИ

От "Възраждане" потвърдиха, че ще подкрепят вота на недоверие, иницииран от "БСП за България"

Цончо Ганев
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:00, 23.10.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

От партия "Възраждане" потвърдиха, че ще подкрепят вота на недоверие, иницииран от "БСП за България". Изявлението направи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на "Възраждане" Цончо Ганев в Бургас.

По-рано днес от "БСП за България" обявиха, че от "Възраждане" имат само декларативна подкрепа за вота на недоверие за "провал на правителството в областта на националната сигурност и отбраната“, а всъщност практически отказ. "Възраждане" категорично отказват да дадат необходимите три екземпляра с оригинални подписи за внасяне на вота преди изборите, заяви зам.-председателят на Парламентарната група на "БСП за България" Атанас Зафиров.

"Опитват се да стъпят на раменете на "Възраждане" да ги забележи някой, но така или иначе вотът на недоверие, вкаран от тях, ние ще го подкрепим", заяви в отговор на БСП заместник-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев. Нещо повече - ние имаме аргументи, че трябва да се реализира и трябва да има оставка на правителството, добави той.

Ганев каза, че по искане на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов е било уточнено внасянето да стане веднага след 29 октомври. В понеделник трябваше да внесем вота на недоверие, защото от БСП искаха да стане бързо, обясни той. Ние казахме, че няма никакъв проблем - на 30-и като го внесем, в седмицата точно преди балотажите ще има дебати и гласуване, посочи зам.-председателят на "Възраждане" и допълни, че лидерът на БСП Корнелия Нинова се е съгласила на това нещо.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел ликвидира още бойци на Хамас, хуманитарната криза в Газа се задълбочава
Израел ликвидира още бойци на Хамас, хуманитарната криза в Газа се задълбочава
Помощник треньорът на Нова Зеландия: И ние, и Южна Африка ще искаме да започнем силно финала
Помощник треньорът на Нова Зеландия: И ние, и Южна Африка ще искаме да започнем силно финала