НОВИНИ

От БСП са готови с мотивите за втория вот на недоверие

корнелия нинова скандала видяхме разруха дъно падение
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 13.10.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

От БСП са готови с мотивите за следващия вот на недоверие. Темата е провал в политиката за национална сигурност и отбрана.

Това съобщи лидерът на партията след неуспешния вот на недоверие срещу кабинета Денков днес. Проведени са разговори и с другите две партии.

"Предоставяме им мотивите така, както ние сме ги подготвили. Те ще ги прегледат. Ако има нещо да допълнят, те са отворени мотиви. Имаме принципното им съгласие, че ще подпишат. Днес трите партии започваме събирането на подписите. Нашите са събрани, разбира се. Темата е сериозна и вие виждате в условията на две войни, на несигурност, на мигрантска вълна, има доста аргументи за това, че не се справят със ситуацията", обясни Корнелия Нинова.

По отношение на днешния неуспешен вот на недоверие, Нинова заяви, че "най-голямото предателство към избирателите в най-новата ни история вече е узаконено с още един акт".

"Избирателите на ПП и ДБ вероятно са най-излъгани, но също така и тези на ГЕРБ, защото едните щяха да изчегъртват другите, а накрая задкулисието се прегърна. Разбира се, че ги събира единствено интересът, парите, властта, разпределението на порциите във властта и това ги спаси, разбира се и под вещото ръководство на ДПС. Т.е. от тук нататък да не говорят за некоалиция и за сглобка. Твърда, ясна коалиция, която за нас е вредна за България, сплотена единствено от лични интереси, партийните интереси и от икономически и лобистки интереси. Нищо добро не ни чака с такова правителство", посочи Нинова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Лазаров: Едно от най-големите спортни събития в България няма да се проведе заради преброяване на листчета хартия
Александър Лазаров: Едно от най-големите спортни събития в България няма да се проведе заради преброяване на листчета хартия
Пеевски за вота на недоверие: Занимаваме се с цирковете на проруската опозиция
Пеевски за вота на недоверие: Занимаваме се с цирковете на проруската опозиция