НОВИНИ

От WTA признаха за проблемите с организацията на Финалите в Канкун

wta признаха проблемите организацията финалите канкун
bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 04.11.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Женската тенис асоциация (WTA) призна, че условията, при които се провежда Финалният турнир за сезона в Канкун не са перфектни.

Почти всички от осемте състезателки, които участват в надпреварата на сингъл, изрази публично недоволство от състоянието на корта и цялостната организация на надпреварата.

"Разбирам, че не сте щастливи да бъдете тук в Канкун. Мога да ви уверя, че вашето недоволство е чуто. Разбираме, че това не е перфектното състезание, условията са предизвикателни и WTA трябва да поеме отговорност за това", заявява шефът на организацията Стийв Саймън в писмо до състезателки, което Спортс Илюстрейтед публикува.

В последно време Женската тенис асоциация (WTA) търпи почти постоянни критики. Не е тайна, че финансовото състояние на женския тур не е никак добро, което поставя под все по-голяма въпросителна самостоятелното съществуване на асоциацията. В същото време голяма част от женските турнири преминават при доста слаба посещаемост, а Канкун не прави никакво изключение.

Мексиканският курорт бе избран за домакин на Финалите в последния възможен момент, а кортът, на който се играят срещите, бе завършен едва ден преди старта на надпреварата. Лошите метеорологични условия в последните дни допълнително влошиха ситуацията около провеждането на турнира.

В същото време надпреварата вече е в решителната си фаза, като вече са ясни и двата полуфинала. В първия една срещу друга се изправят Джеиска Пегула и Коко Гоф в изцяло американски сблъсък, докато в другия ще станем свидетели на битката между №1 и №2 в световната ранглиста при дамите Арина Сабаленка и Ига Швьонтек.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
230 машини пристигат в Русе и региона за балотажа (СНИМКИ)
230 машини пристигат в Русе и региона за балотажа (СНИМКИ)
Германия вероятно няма да приеме състезанията по шейни, бобслей и скелетон от ЗОИ 2026
Германия вероятно няма да приеме състезанията по шейни, бобслей и скелетон от ЗОИ 2026