НОВИНИ

Отхвърлиха и втората жалба на Ястремска

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
12:31, 28.04.2021
Чете се за: 00:32 мин.
Тенис
отхвърлиха втората жалба ястремска

И втората жалба на украинската тенисистка Даяна Ястремска за сваляне временната забрана поради допинг бе отхвърлена от президента на Независимия трибунал, съобщиха от Международната федерация по тенис (ITF) в свое изявление.

20-годишната състезателка бе наказана през януари, след като Международната антидопингова агенция (УАДА) намери забранена субстанция в нейна извънсъстезателна проба от урина. ITF отхвърли по-ранната жалба на Ястремска за вдигане на забраната, което предизвика световната номер 31 да се обърне към Спортния арбитражен съд (КАС), който отхвърли обжалването й през февруари. Това решение не позволи на украинката да участва на Откритото първенство на Австралия, след като тенисистката бе пътувала до страната с надеждата, че наказанието й ще бъде свалено.

Ястремска даде своята проба от урина през ноември и лаборатория на УАДА в Монреал откри наличието на местеролон метаболит – анаболен агент от списъка със забранени вещества. Тя отрече употребата на субстанцията за подобряване представянето и каза, че положителният тест е в резултат на „заразяване“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна изтеглянето на цистерните, дерайлирали край град Ветово
Започна изтеглянето на цистерните, дерайлирали край град Ветово
Променлива облачност днес, след полунощ валежите спират
Променлива облачност днес, след полунощ валежите спират