НОВИНИ

Откриха детето, загубено в гора край Радомир

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
17:29, 24.01.2024 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

За часове полицията успя да открие изгубилото се в гориста местност край Радомир 4-годишно дете. В издирването на момченцето се включиха и доброволци. Малкият Юлиян е намерено в пресечен терен на 2 км от мястото на храм "Свето Възнесение Господне". Четиригодишното дете от украински произход останало пред църквата, докато родителите палели свещ в храма. Когато излезли обаче - не го открили там и започнали сами търсене. Малко преди 15 ч. решили да подадат сигнал на телефон 112. Веднага се организирали екипи от полицията, планинската спасителна служба и доброволци, за да започват издирването. Два часа по-късно детето е открито, премръзнало от студа и е отведено за прегледи в медицинския център в Радомир.

"В резултат на изключително бързата и адекватна и професионална намеса на всички, детенцето беше намерено за по-малко от три часа на около 2 км. от мястото, на което майката и бащата казват, че последно са го видели", каза Калин Стоянов - министър на вътрешните работи.

"Там, където беше Сашко. Той беше намерен от същата страна на планината. Оказа се, че е стигнал до бившето военно поделение на връх "Ветрушка". Покорил е най-високия връх на планината и след това се е върнал и отишъл на връх Барабул, където беше открит", разказва доброволец в акцията.

Сигналът е постъпил в 15:00 ч. този следобед на телефон 112, съобщиха от полицията в Перник.

Вижте още в прякото включване на Светозар Костадинов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Онлайн пазаруване на лекарства - има ли измами?
Онлайн пазаруване на лекарства - има ли измами?
Карлос Охене се присъедини към лагера на Левски в Турция
Карлос Охене се присъедини към лагера на Левски в Турция