НОВИНИ

Никола Минчев повежда евролистата на ПП, ще търсят общо явяване с ДБ

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:27, 24.01.2024 (обновена)
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Изпълнителният съвет на "Продължаваме Промяната" единодушно избра Никола Минчев за водач на листата на партията на предстоящите избори за Европейски парламент. Партията ще започне разговори за общо явяване с "Демократична България" на евровота.

Ръководството на партията определи и водещите теми, които ПП ще защитава в рамките на европейското семейство. Относно общото явяване с партньорите им от ДБ Кирил Петков и Асен Василев заявяват, че "единството в демократичната общност е важно, за да имаме силен глас в Европа".

"Приемам тази номинация с голяма отговорност, тъй като си давам сметка, както и всички мои колеги, за важността на тези избори. Това са първи европейски избори за "Продължаваме Промяната" и затова нашата цел е да имаме сериозно и качествено представителство в Европейския парламент", заяви Никола Минчев.

"Второто решение, което взехме, е да започнем разговори за общо явяване с "Демократична България" на тези избори с идеята цялата демократична общност да е заедно и водена от Никола Минчев да поведе и да има силен глас в Европейския парламент", каза Кирил Петков.

"Ние вярваме, че водач на листата за европейските избори трябва да бъде човекът, който най-добре ще представлява България в Европа. Никола беше успешен председател на Народното събрание и сме убедени, че от тази позиция и опит той няма да бъде просто един от 700 евродепутати, а ще е силен български глас в европейската политика", допълни съпредседателят на ПП Асен Василев.

В Европейския парламент "Продължаваме Промяната" ще защитава четири основни национални приоритета: Европейски доходи в Европейска България, промяна в подхода към миграцията в Европа, силна икономика в чиста природа, защитена България със силна армия.

"Европа не може да бъде световен доставчик на социални услуги за сметка на сигурността и благоденствието на своите собствени граждани. Напротив, ние трябва да се стремим да привлечем само хора, които са готови да се интегрират в европейското общество и да допринасят за общото благо", каза още председателят на парламентарната група и съпредседател на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Гергьовски грабна дебютна победа в Европейската купа по сноуборд след триумф в Пампорово
Петър Гергьовски грабна дебютна победа в Европейската купа по сноуборд след триумф в Пампорово
Войната в Украйна, миграцията и зеления преход обсъждат премиерите на България и Дания
Войната в Украйна, миграцията и зеления преход обсъждат премиерите на България и Дания