НОВИНИ

Жълт код за силен вятър в четвъртък

bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 24.01.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

И днес минималните температури в по-голямата част от страната са отрицателни, от минус 8° до минус 1°, в Сандански - 0°, в София – след минус 15° вчера, тази сутрин беше плюс 1°. Максималните температури днес в по-голямата част от страната ще бъдат от 3° до 8°, в районите с по-трайни мъгли – отново по-ниски. Ще бъде предимно слънчево, със слаб до умерен югозападен, по Черноморието – северозападен вятър.

През нощта ще духа слаб югозападен вятър и температурите утре ще бъдат по-високи, в сравнение с днес, минималните - между минус 3° и 2°, като в районите с отрицателни температури ще има заледявания, а максималните температури – от 6° до 12°, в София – около 7°. Ще има променлива облачност, но ще бъде почти без валежи. През деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и силен.

В областите с код жълто се очакват опасно силни пориви. Причината студен атмосферен фронт, който преминава през Балканите.

На морския бряг ще бъде предимно слънчево, с повече облаци след обяд, а през нощта срещу петък на отделни места слабо ще превали. Максималните температури ще са около 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините на много места ще има слаби превалявания от сняг, преди обяд в масивите от Източна България – от дъжд. Ще бъде много ветровито със силен и бурен северозападен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните в курортите ще са от минус 4° на Алеко до 1° в Боровец.

В близките дни температурите отново ще се понижават. В петък ще се задържи ветровито, с умерен и силен северозападен вятър, а слаби превалявания, предимно от сняг ще има в източните и планинските райони. В събота ще превалява дъжд и сняг, на повече места в Северна и Източна България. След това вероятността за валежи намалява, а вятърът ще отслабне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кузманов обърна французин на "Чалънджър" в Кемпер за дебютен успех през сезона
Кузманов обърна французин на "Чалънджър" в Кемпер за дебютен успех през сезона
Компанията Nexo съди България за над 3 млрд. долара
Компанията Nexo съди България за над 3 млрд. долара