НОВИНИ

Ще стихнат ли драмите в българския футбол?

Журналистите Деян Веселинов и Стефан Георгиев гостуваха в предаването "Денят започва" и обсъдиха последните новини около ръководните постове в БФС

Деян Веселинов Стефан Георгиев
bnt avatar logo
от БНТ
09:24, 24.01.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Станахме свидетели на доста ходове и "финтове" около ситуацията в Българския футболен съюз (БФС). Не е футболна драма, а някакъв друг вид игра, в която има политически инструменти, процедурни хватки, а би трябвало да става въпрос за бъдещето на един от най-обичаните спортове. Намесени са власт, постове, пари.

Какво се случва в организацията на извънредния конгрес и с поста на временно изпълняващия длъжността президент на БФС коментираха журналистите Деян Веселинов и Стефан Георгиев в предаването "Денят започва".

"Тази къса памет на управленци от БФС, които гласуват и обжалват свои решения, се случва за пореден път. Случва се прецедент в европейския футбол за пореден път", смята Деян Веселинов.

"Присъединявам се към това, което Деян Каза. Хората от Бояна видно печелят време. Трудно е човек да влезе в този лабиринт от юридически хватки. Хората в ръководството на централата говорят един срещу друг и това е достатъчно показателно. Те говорят различни неща. На кого да вярваш и кое да приемеш за чиста монета", пита Стефан Георгиев.

Двамата се обединиха около мнението, че неяснотата около бъдещето на български футбол не служи добре на спорта.

"В момента сме в бездна от изключително неясни ситуации, случки и проблеми. Всеки си дърпа чергата към него и не можеш да установиш какво точно се случва. Кой лъже, кой е прав и кой за какво работи? Изглежда, че всеки иска да има изгода да бъде във властта", допълни Стефан Георгиев.

"В борбата за власт забравяме изконни ценности и думи, които имат много по-голямо значение, от това да ги използваме за пропаганда. Успяхме да затрием уважението си към най-популярния спорт у нас. БФС и националният отбор изглеждат като посмешища, когато говорим за тях", добави Деян Веселинов.

Можете да гледате целия разговор във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниил Медведев спечели четиричасов сблъсък с Хуберт Хуркач за място на полуфиналите на Australian Open
Даниил Медведев спечели четиричасов сблъсък с Хуберт Хуркач за място на полуфиналите на Australian Open
Едмънтън надви Кълъмбъс за 14-ата си поредна победа в НХЛ
Едмънтън надви Кълъмбъс за 14-ата си поредна победа в НХЛ