НОВИНИ

Откриха ловния сезон за едър дивеч

откриха ловния сезон едър дивеч
bnt avatar logo
от БНТ
17:54, 05.10.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Официално започна ловният сезон за едър и местен дивеч, както и груповият лов на дива свиня.

Във връзка с превенцията за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете ловът на територията на цялата страна ще се провежда при стриктно изпълнение на мерки за биосигурност и дезинфекция.

За запалените ловци това е най-чаканото време в годината заради срещата с природата и адреналина, който носи ловуването. Първият ловен излет за едър дивеч в Горско Ново село започна с изгрева на слънцето - инструктаж, разпределяне на позициите, наслука и всички поемат по живописните местности из завладяващия Златаришки Балкан.

В дружинката в Горско Ново село почти всички са потомствени ловци - по-възрастните и опитни авджии дават съвети и напътствия, а младите стриктно изпълняват.

Преди всичко, за да си ловец трябва да обичаш природата и животните, казват ловците в Горско Ново село, които целогодишно се грижат за популацията на дивеча и опазването на околната среда. Тази година заради заразата от Африканска чума по свинете и пандемията от COVID-19 ловните дружинки трябва да спазват и стриктни мерки за безопасност.

Ловният сезон за едър дивеч вече е открит, а след пожеланията за наслука от екипа ни, дружинката в Горско Ново село отбеляза и първия успех за сезона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха над 20 души от група за рекет и търговия с наркотици в София (ОБЗОР)
Арестуваха над 20 души от група за рекет и търговия с наркотици в София (ОБЗОР)
Тръгна делото за строежа край Алепу. Ще обявят ли разрешителното за нищожно?
Тръгна делото за строежа край Алепу. Ще обявят ли разрешителното за нищожно?