НОВИНИ

Откриха ракия вместо минерална вода в туби в пловдивски супермаркет

bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 11.02.2022 (обновена)
54582
Чете се за: 02:52 мин.
Още
Слушай новината

Ракия, бутилирана като минерална вода, откриха в магазин в Пловдив. Алкохолът се оказал в 10-литрови туби с вода на българска фирма.

Че в тубите с вода всъщност има ракия, станало ясно след като клиент, купил от тази партида, се върнал в магазина, за да се оплаче, че водата мирише странно.

За да проверят дали това е така, управителят на магазина и част от персонала отпили от прозрачната течност и с изненада установили, че в 10-литровата туба има ракия. Според тях: "Хубава, мека и пивка".

Вероятно това са установили и други клиенти, които според записите от камерите в магазина, много скоро след като са купили една туба, се връщат и взимат още две. Полицията и агенцията по храните започнаха проверка по случая.

В магазина се изненадали, когато клиент върнал тубата с вода и казал, че тя мирише на спирт.

Разбира се, че я дегустирахме.... Наистина се оказа хубава, мека, пивка, ракия. След това премерихме градусите, 43 градуса. Беше останала само една от десетте туби, които бяхме получили, отворихме я и вътре пак ракия, каза Дафина Дългърова, управител на магазина.

Гроздова ракийка хубава, мекичка... уникална, каза Влади Лефтеров, служител в магазина.

От същата партида в магазина са продали общо 8 туби, други рекламации не е имало.

Даже днес имаше имаше запитване от един възрастен клиент, който поиска същата марка, но пак в големите туби, бяха му предложени 5-литрови, той каза не, аз искам от другите туби, по-големите, допълва Дафина Дългърова, управител на магазина.

От фирмата-производител на минерална вода съобщиха за БНТ, че ще направят вътрешно разследване, ще проследят стоката чрез дистрибутора, как е стигнала до магазина. Определиха случая като абсурден, обясниха, че водата автоматично се налива в машините, няма съприкосновение с въздуха, а след това бутилката автоматично се затваря.

Служителите на фирмата не изключват и саботаж. В близост до базата, където водата се бутилира, хората също бяха изненадани от случилото се.

Агенцията по храните и полицията започнаха проверка по случая.

Репортери: Нели Ангелова, Зоя Велинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА взе гейм на Марица, но не успя да спре победната серия
ЦСКА взе гейм на Марица, но не успя да спре победната серия
Нинова, работодателите и синдикатите ще настояват за повече пряка помощ по Плана за възстановяване
Нинова, работодателите и синдикатите ще настояват за повече пряка помощ по Плана за възстановяване