САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Отличници от Монтана получиха подарък - лаптопи и таблети

от БНТ
13:01, 28.05.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Образование

66 таблета дариха на отличници без финансови възможности от училища в община Монтана. Таблети получиха и деца от квартал Кошарник, училището им плати интернета.

Възпитаници на началното училище „Георги Бенковски” получиха таблети от дарението. Образователният медиатор Бисер Андреев съобщи, че те са лично за най-старателните, отлични ученици, но без средства за компютри.

Бисер Андреев, образователен медиатор: Децата получиха дарени таблети, обаче ние от училището им подсигурихме и карти с интернет за по една година, за да може да се обучават. Това ще ги накара да са и по-различни и по... да мислят по различен начин, защото ще учат като останалите деца в България.

Майката на четвъртокласника Валенсио отглежда три деца в първи, четвърти и пети клас - дарението е единственият шанс за сина ѝ:

Албена Кирилова, родител: Сама съм. Мъжът ми е починал и нямам...просто не може да го купувам тоя таблет.

Валенсио от началното училище „Георги Бенковски” в монтанския квартал Кошарник е доволен, че може да учи с таблета:

Валенсио, ученик в 4 клас: Сега ми е по-лесно, защото получавам информация за какво да работя. И госпожата ни изпраща, качва нашите приложения, в които трябва да се включиме. Разбираме добре каквото трябва да правиме, помагам и на децата, които не знаят, всички се справяме добре.

25 таблета и 41 лаптопа са раздадени на ученици от Монтана по волята на дарителя Николай Илиев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Жандармерия влезе в РИОСВ-Пловдив
Жандармерия влезе в РИОСВ-Пловдив
Путин кани Макрон на парада
Путин кани Макрон на парада