НОВИНИ

Отложиха делото срещу близнаците от Цалапица до връщането на Рангел Бизюрев

Братята са обвинени в укривателство на убийството на Димитър Малинов

bnt avatar logo
от БНТ
10:25, 01.12.2023 (обновена)
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство на убийството на Димитър Малинов от Цалапица, не тръгна в Пловдивския районен съд. Прокурорът поиска от съдията събирането на нови доказателства след като стана ясно, че преди два дни в Дания беше заловен соченият за основен извършител на престъплението Рангел Бизюрев.

Час преди началото на заседанието роднини и приятели на убития Митко се събраха пред Съдебната палата. Те искаха да не се дава ход на делото, докато заловеният в Дания Бизюрев не бъде разпитан от разследващите.

Напрежението между близките и двамата близнаци, които бяха доведени под конвой в залата, се изостри много след края на заседанието, когато единият от тях се усмихна и това силно афектира чичото и лелята на убития Митко. Заради тази мимика те започнаха да отправят заплахи за живота им, докато крещяха "убийци":

- Ще ви късам парче по парче, който остане жив дори и след мен ще им изпълни присъдите... Дали ще са осъдени, дали ще са в затвора, ние ще се справим.

Прокурорът по делото Димитър Костов поиска събирането на нови доказателства с разпита на арестувания Рангел Бизюрев. Защитничката на двамата братя обаче определи това искане като неоснователно. Двамата братя признаха вината си като укриватели и това определи за момента процесът да тече като съкратено следствие, което ще намали наказанието им. Съдът насрочи заседанието за друга дата, за да бъде допуснат до разпит единственият очевидец на убийството Рангел Бизюрев и да бъде разкрита обективната истина.

снимки: БТА

"Нека не навлизаме в хипотези, все пак не знаем какво ще каже Рангел Бизюрев като свидетел по това дело. Той ще бъде разпитван и като обвиняем по делото на Окръжната прокуратура, където разследването продължава. Ако до 25 януари не бъде доведен, делото ще бъде най-вероятно отложено за следваща дата, за да бъде проведен неговият разпит", обясни Димитър Костов - прокурор.

"Радвам се донякъде, че Рангел ще бъде разпитан. Надявам се, че Рангел ще каже истината, за да не е допустимо и не можем да го приемем участниците в убийството на Митко да се водят укриватели", каза Атанаска Бакалова, майка на Митко.

Близнаците остават в ареста. Делото е насрочено за 25 януари догодина.

Вижте прякото включване на Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще бъде представена от петима състезатели на европейското първенство по плуване в 25-метров басейн в Букурещ
България ще бъде представена от петима състезатели на европейското първенство по плуване в 25-метров басейн в Букурещ
БНТ ще излъчи европейското първенство по футбол през 2024 г.
БНТ ще излъчи европейското първенство по футбол през 2024 г.