НОВИНИ

Отложиха делото за убийството в Цалапица за 26 март

Дотогава е възможно да бъде разпитан и Рангел Бизюрев

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Росица Колева
14:27, 26.02.2024 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Пловдивският районен съд отложи за 26 март делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица.

Съдебният състав реши делото да се води по общия ред, а не по съкратеното съдебно следствие. Решението е продиктувано от промяна в обстоятелствата и възможността да бъде разпитан Рангел Бизюрев, сочен за физически извършител на убийството на Димитър Малинов от Цалапица.

Над три часа близки на убития Димитър Малинов протестираха пред съда в Пловдив с настояване да не бъде даван ход на делото преди екстрадирането на Бизюрев от Дания.

По искане на прокурора, съдебният състав изненадващо реши делото да се води по общия ред, а не по съкратеното съдебно следствие. Това бе прието с овации от близките на убития.

"Доволна съм от развитието на събитието, това искахме – Ангел Бизюрев да бъде екстрадиран, да бъде разпитан, свидетелите също да бъдат разпитани. Искаме да знаем причината за убийството на Митко и кои са участниците в убийството", каза майката на убития Димитър Малинов - Атанаска Бакалова.

Според съдия Боян Кюртов, който два пъти отлага процеса до момента, разпитът на Рангел Бизюрев е от решаващо значение за делото на близнаците. Адвокатът на подсъдимите Борислав и Валентин, обаче, поиска отвод на съдебния състав заради предубеденост.

"Приема, че може да гледа делото по съкратено съдебно следствие, и след това на третото заседание казва: ами, ние няма да го гледаме по съкратено съдебно. Процесът го допуска да се промени, но няма никакво основателно твърдение, с което да промени това", аргументира се Светлана Званчева, адвокат на близнаците Динкови.

До новото съдебно заседание в края на март, близнаците остават в ареста.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте руските шпиони, които са пребивавали у нас (СНИМКИ)
Вижте руските шпиони, които са пребивавали у нас (СНИМКИ)
Манол Иванов: Ако има предложение хората на т.нар. опозиция да излезем с една обединена кандидатура, аз бих седнал на такива разговори
Манол Иванов: Ако има предложение хората на т.нар. опозиция да излезем с една обединена кандидатура, аз бих седнал на такива разговори